Цени


Ценовник за курсеви

ЦЕНТАР ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ - ЦЕНОВНИК - ЕСЕН 2022

* ЦЕНИТЕ СЕ ОДНЕСУВААТ НА ЕДНО ПОЛУГОДИЕ


РЕДОВНИ КУРСЕВИ

ЦенаДЕЦА И СРЕДНОШКОЛЦИ

(подготвителни степени; A1.1 - B2.1)

(2 x 70 мин.) 

9.600


FCE - B2.2 (средношколци)

10.100


ВОЗРАСНИ - англиски, германски, француски, и македонски за странци 

(2 x 105 мин.) 

13.500


ИНТЕНЗИВЕН 

германски

 (8,5 недели, 4 х 105 мин.)

13.500


Две деца

17.300


Возрасен и дете

20.800


Возрасен и две деца

29.450


Двајца возрасни

24.300


PET

(5 недели, 2 х 105 мин) 

5.200


FCE

(возрасни, 2 х 105 мин)

13.500


CAE Advanced

12.500


CPE Proficiency

13.000


Деловен англиски јазик

(минимум ниво Б1+; 2 x 105 мин.)

13.500  

APTIS

(6 недели, 2 х 105 мин.)

6.500  

IELTS Аcademic,  

(6 недели, 3 х120 мин.) 

11.900


IELTS General,

(6 недели, 3 х120 мин.) 

11.200


TOEFL iBT интензивен, 

 (5 недели, 3 х 120 мин.) 

10.100


START DEUTSCH 1 -  за германска виза  

 (8 недели, 4 x 140 мин.) 

18.300


Словенечки, албански, грчки, руски, италијански, шпански јазик

(17 недели 2 х 90 мин.)

11.900


* УПИСОТ ВАЖИ САМО СО ИЗВРШЕНА УПЛАТА

* Тестирање нови слушатели – 500 ден. (сумата се одбива од школарината) 


Центар за странски jазици

Жиро сметки:
Комерциjална банка: 300000000622776
Стопанска банка: 200000099001587


Орце Николов бр. 155 A
1000 Скопjе, Македониjа

+389 (0)2 306 77 83
+389 (0)2 306 31 38
+389 (0)75 282 600
© Центар за странски јазици, 2016 - 2023. Сите права задржани