Цени


Ценовник за курсеви 2017/18

ЦЕНТАР ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ - ЦЕНОВНИК ЗА 2017/2018

*ЦЕНИТЕ СЕ ОДНЕСУВААТ НА ЕДНО ПОЛУГОДИЕ

РЕДОВНИ КУРСЕВИ

Плаќање на целата сума при упис

Плаќање на рати

1-рата,
при упис

2-рата
(до 17. окт.)

3-рата
(до 17. ное.)

ДЕЦА И СРЕДНОШКОЛЦИ
I –VII степен
(2 x 70 мин.)

7.900

8.800

3.000

3.000

2.800

VIII степен FCE    
(2 x 70 мин.)

8.300

8.900

3.300

2.800

2.800

Еднаш неделно
(петок)

3.950

4.400

1.500

1.500

1.400

ВОЗРАСНИ          
(2 x 105 мин.)

10.800

11.800

4.000

4.000

3.800

ИНТЕНЗИВЕН - германски и англиски

(8,5 недели, 4 x 105 мин.)

10.800 11.800 6.000 5.800 -

СЕМЕЈНИ ПОПУСТИ / Попусти за повеќе курсеви

Две деца

14.220

15.840

5.500

5.500

4.840

Возрасен и дете

16.830

18.540

6.500

6.500

5.540

Возрасен и две деца

23.940

26.460

9.600

8.860

8.000

Двајца возрасни

19.440

21.240

7.500

7.000

6.740

ПОДГОТОВКА ЗА МЕЃУНАРОДНИ ИСПИТИ

PET - (5 недели, 2 x 105 мин.)

4.200

-

-

-

-

FCE - за возрасни

11.200

12.100

4.500

4.000

3.600

CAE Advanced       
(2 x 70 мин.)

10.350

11.300

4.000

4.000

3.300

CPE Proficiency      
(2 x 70 мин.)

10.760

11.700

4.000

4.000

3.700

BEC
(Business English Certificate)               
(2 х105 мин)

12.150

13.150

4.500

4.500

4.150

BULATS
(6 недели, 2 х 105 мин)

5.100

-

-

-

-

IELTS Аcademic
(11 недели, 2х105 мин)       

9.600

10.470

5.470

5.000

 

IELTS General
(11 недели, 2х105 мин)         

9.050

9.800

5.500

4.300

 

TOEFL интензивен
(5 недели 3х120 мин.)

8.200

 

 

 

 

START DEUTSCH 1 за германска виза
(8 недели, 4 x140 мин.)

14.800

при упис >

7.500

по 4 недели >

7.300

 

ПОСЕБНИ КУРСЕВИ

Комуникација, лидерство, презентација - англиски    
(17 недели, 1 x 105 мин.)

5.500

6.000

2.000

2.000

2.000

Drama Club - за деца   
(13 недели, 1 x 90 мин.)

3.950

4.400

2.400

2.000

-

ЧЕТИРИНЕДЕЛНИ, СПЕЦИЈАЛИЗИРАНИ КУРСЕВИ
- англиски јазик
(2х105 мин)

* Освежување на јазикот
* Енергетска индустрија
* Маркетинг и адвертајзинг
* Грижа за корисници
* Продажба и трговија * Пишување мејлови
* Водење состаноци * Преговарање * Презентации 
* Банкарство * Правници * Сметководители 
* Туризам и хотелиерство * Новинари
* Медицински персонал  * Земјоделие

3.300

Повеќе рати со картичките на Стопанска банка - до 6 и на Динерс клуб до 4 рати

ПИСОТ ВАЖИ САМО СО ИЗВРШЕНА УПЛАТА

Центар за странски јазици

Жиро сметки:
Комерцијална банка: 300000000622776
Стопанска банка: 200000099001587


Орце Николов бр. 155 A
1000 Скопје, Македонија

+389 (0)2 306 77 83
+389 (0)2 306 31 38
© Центар за странски јазици, 2016 - 2018. Сите права задржани